lauantai 31. joulukuuta 2011

Tasan kaksi viikkoa!

Lavasteet ovat kasassa ja hienot, ja valoja ja muutamaa asua lukuun ottamatta musikaalin ulkoinen puoli alkaa näyttää hyvältä. Täyden lavan myötä ollaan päästy asemointivaiheeseen ja näyttelijät pääsevät vihdoinkin toteuttamaan jokaisen kohtauksen tulemisineen ja poistumisineen, catwalkia ja lavasteita hyödyntäen.

Tällä viikolla paikalla oli myös mediaa, kun eilen treenejä kuvaajineen seuraamaan ja haastatteluja tekemään tuli koulumme oppilas, joka työskentelee Etlarin nuorisotoimittajana, ja tänään YLE tuli tekemään radiohaastattelua.









Ronja kostaa kuristavaa pukua...


Tipalassa eivät soittajat vaadi paljoa. "Mä en nää kun sä johdat ja jousi osuu koko ajan tohon metallijuttuun, mut pitää kääntyy jotenkin vähän vinottain."

 päivän ajan saimme pitää käsikirjoituksen näkevän ohjaajan, sitten koira söi lasit

Tulevat kaksi viikkoa tulevat varmasti vaatimaan paljon työtä itse kultakin, mutta ainakaan Elina ja Lasse eivät ole huolestuneita lopputuloksen suhteen. Välillä tunnelma treeneissä muistuttaa enemmän hautajaisia kuin syksyn harjoittelun hilpeyttä, mutta siitä taas noustaan ja piristytään. Kun kaikki jaksavat keskittyä täysillä, useat kohtaukset näyttävät ja kuulostavat jo aika valmiilta. Monet biisit ja yksittäiset kohdat vaativat vielä paljonkin hiomista, lavan liuskat täytyy vaihtaa portaisiin, asuja on kesken, ihmisiä kipeänä ja mikit ihan sekaisin, mutta ei epäilystäkään, etteikö tämä olisi ihan nätti paketti kahden viikon kuluttua. Näyttelijät ja soittajat ovat lahjakkaita ja johtoihmiset ihan A-luokkaa.

Kuten ohjaajammekin sanoi: Nyt on se vaihe, kun ei tajuta miten paljon ollaan saatu aikaan ja mistä lähdetty liikkeelle, nähdään vaan ne kohdat, jotka eivät ole vielä valmiit. 
Vähän intensiivistä työskentelyä ja kaikki näyttävät ja kuulostavat upeilta ja ovat valmiita ajallaan.

Lassen sanoin: "Koko ajan me mietitään, että enää kaksi viikkoa ensi-iltaan, mut hei, reilun kolmen viikon päästä tää on kokonaan ohi!" 
Pian me haudataan tämä teos kolmentoista mahtavan näytöksen jälkeen ja mietitään, että joko se meni.
 (Liput ennakkoon: Citymarket Laune ja Paavola
Varaukset: Tiirismaan lukion kanslia, puh. (03)  814 4314)

- Sonja

2 kommenttia: