perjantai 11. marraskuuta 2011

Kulissien takana: puvustajat

Puvustajat jäävät jokaisessa produktiossa pimentoon, joten erään opiskelijan toivomuksesta tein ihan oman pienen postauksen upeita asuja väsäävästä tiimistä! Kokonaan valmiita pukuja ei taida olla vielä kuin yksi, mutta työ edistyy koko ajan ja koko mahtavuus tullaan näkemään lavalla. Tosin, hyvää puvustusta ja tarpeistoa ei kuulemma yleensä huomata. Työhön kiinnitetään huomiota vain silloin, kun jotain on pielessä. Ehkä tähän tulee kuitenkin poikkeus Tuhkimon massiivisen hameen tai prinssien huomiota herättävien glitterhousujen myötä...

Heli Salomaa

Pimeän metsän puvustaja on siis aiemminkin mainittu Heli Salomaa, mm. Unkarissa alaa opiskellut ammattilainen, täydellisyyteen pyrkivä, analysoiva ("Tän toisen siskon puvun piti olla vihreä, että se viittaisi tohon toiseen prinssiin!") ja kaikin puolin hyvin osaava ihminen. Heli suunnittelee, piirtää ja maalaa kaikki asut, auttaa opiskelijoita niiden toteutuksessa ja tekee osan itse. Näyttelijät onneksi osaavat arvostaa hyvin istuvia ja hyvältä näyttäviä pukuja, jotka katsojan silmänilon lisäksi myös auttavat ottamaan roolin haltuun.

Helin avuksi koulumme opiskelijoista on ilmoittautunut yhdeksän opiskelijaa ja puvustuskurssi on käynnistynyt, osa heistä toimii itsenäisesti ja osa käy tunneilla. Ainakin tänään tunnilla kaikki sujui hyvin omalla painollaan, kaikki hoitivat annettuja tehtäviä ja kysyivät apua sitä tarvitessaan.





Puvustustiimiin kuuluvat Matilda Huomo, Ida Isotalo, Milja Lettenmeier, Riikka Nurminen, Hanna Tuominen, Helmi Pennanen, Laura Ladva, Jenni Louko ja Eveliina Uosukainen.

- Sonja

1 kommentti:

  1. Hienoa, että on pätevä puvustaja ja paljon innokkaita mukana pukuja tekemässä. Tsemppiä teille :)

    VastaaPoista